Ενώ εμείς εδώ ακόμα ψαχνόμαστε με νόμους περί ακάλυπτων χώρων και αγναντεύουμε πάνω από τσιμεντένιες θάλασσες ταρατσών, η Κοπεγχάγη θέλει μέχρι το 2025 να είναι η πρώτη Σκανδιναβική πόλη με μηδαμινές εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα και το παλεύει από τώρα.
Ο νέος νόμος λοιπόν υποχρεώνει όλα τα καινούρια κτίρια με στέγη λιγότερη κλίση των 30 μοιρών να είναι πράσινες! Προς το παρόν η πόλη διαθέτει περισσότερα από 215.000 τετραγωνικά σκεπών χωρίς πράσινο αλλά με το νέο νόμο ελπίζει πως κάθε χρόνο μέχρι και 5.000 τετραγωνικά θα καλύπτονται με πράσινο μεταμορφώνοντας σιγά σιγά την πόλη.

Όλοι υποψιαζόμαστε τα οφέλη μιας πράσινης στέγης αλλά έτσι αναφορικά λέμε πως μια πράσινη στέγη παρέχει οφέλη για το ίδιο το κτίριο που την φιλοξενεί αλλά και για το άμεσο περιβάλλον της. Τέτοια οφέλη μπορεί να είναι βεβαίως η γενική μείωση θερμοκρασιών στην πόλη, η απορρόφηση του βρόχινου νερού εως 80% μειώνοντας τις φθορές σε ταλαιπωρημένα υδραυλικά συστήματα, η προστασία της στέγης και του κτιρίου από βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

πηγή prasinizo.gr