Φρένο στις υπερβολικές τηλεφωνικές χρεώσεις για τηλεφωνικά ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, αλλά και τη διακωμώδηση του Οργανισμού, βάζει η νέα διοίκησή του.

Οι γνωστοί πια πενταψήφιοι αριθμοί...οι οποίοι διαφημίζονται δεόντως και στην τηλεόραση, πολύ σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν και θα πάψουν να επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους με επιπλέον ποσά (που κατά κανόνα ξεπερνούσαν το ένα ευρώ ανά τηλεφώνημα) για το κλείσιμο ενός απλού ραντεβού.

 

Ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος αποκάλυψε ότι ο ΕΟΠΥΥ προσανατολίζεται να δημιουργήσει έναν δικό του μηχανισμό υποδοχής και επεξεργασίας των τηλεφωνημάτων των ασφαλισμένων, ώστε να διατηρηθεί σε ισχύ η υπηρεσία που αναμφίβολα διευκολύνει πολλούς, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, να βρουν διαθέσιμο γιατρό με την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει στα όρια της περιοχής τους. Η διαφορά θα είναι ότι ο νέος αριθμός που θα καλούν οι ασφαλισμένοι θα είναι τριψήφιος και δεν θα περιέχει την παραμικρή χρέωση. Τα έξοδα για την λειτουργία της υπηρεσίας θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τον οργανισμό.


Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε μέχρι και σε εξώδικες διαμαρτυρίες (!) ήταν ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ που εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες. Σε αυτό πρωταγωνιστεί γνωστός «τηλε-γιατρός» (τον οποίο η εξώδικη διαμαρτυρία χαρακτηρίζει ως «αμφιλεγόμενο πρόσωπο», χωρίς να τον κατονομάζει), ο οποίος με χιουμοριστικό τρόπο προσπαθεί να πείσει τους ασφαλισμένους να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένο πενταψήφιο αριθμό.

Σύμφωνα με το εξώδικο, που εστάλη σε όλες τις εταιρείες, «το συγκεκριμένο πρόσωπο, όσο και ολόκληρο το διαφημιστικό σποτ δεν συνάδουν με την αξιοπιστία του Οργανισμού». Φημολογείται ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένη, καθώς θεωρεί με τις συγκεκριμένες διαφημίσεις δεν επιτυγχάνεται η ενημέρωση των ασφαλισμένων, αλλά αντίθετα διακωμωδείται, το διαφημιζόμενο αντικείμενο.
 

πηγή kala-nea.gr