Υπογράφηκαν οι πρώτες συμφωνίες για τη δημιουργία βιομηχανικής μονάδας παραγωγής οργανικών ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ και επιστημονικό υπεύθυνο του έργου «ROleMak», Στέργιο Λογοθετίδη, η παρουσίαση της στρατηγικής για την εμπορική αξιοποίηση των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (ΟΗ) και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο πεδίο, με τελικό στόχο την ανάπτυξη της βιομηχανίας τους στην Ελλάδα, είναι ο στόχος εκδήλωσης που θα γίνει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «ROleMak» (Reinforce Organic Electronics Research Potential in Makedonia) την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.
Ο Στέργιος Λογοθετίδης υπογραμμίζει ότι τα οργανικά ηλεκτρονικά αποτελούν ένα επαναστατικό τεχνολογικό πεδίο με απεριόριστες εφαρμογές στην ενέργεια, το φωτισμό, την ηλεκτρονική, την υγεία, με ένα τεράστιο μέγεθος εφαρμογών και αγορών, που θα υπερβαίνει το 2013 τα 14 δισ. δολ., τα 22 δισ. δολ. το 2016 και τα 70 δισ. δολ. το 2023, μόνο σε βασικές εφαρμογές, και θα ανοίγει το δρόμο για πολλές άλλες, πιο σύνθετες και ολοκληρωμένες, όπως τα έξυπνα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, η έξυπνη συσκευασία.
πηγή
πηγή