Αγονος απέβη και ο δέκατος κατά σειρά δημόσιος αναγκαστικός πλειστηριασμός για τα περιουσιακά στοιχεία της Καπνοβιομηχανίας «Κεράνης».

Έξι χρόνια μετά τον πρώτο πλειστηριασμό, η αξία των ακινήτων της καπνοβιομηχανίας έχει μειωθεί κατακόρυφα καθώς αποτιμώνται πλέον κάτω από 9 εκατ. ευρώ από 27 εκατ. ευρώ που ήταν στον πρώτο πλειστηριασμό.

Βάσει δε της νομοθεσίας στον επόμενο 11ο αναγκαστικό πλειστηριασμό, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο Φθινόπωρο, η τιμή πρώτης προσφοράς, θα είναι μειωμένη από 10-20% σε σχέση με τον τελευταίο πλειστηριασμό.

Η τιμή εκκίνησης ήταν στα 5,9 εκατομμύρια ευρώ για το εργοστάσιο του Πειραιά, επί της οδού Αθηνών 39, (από 19 εκατ. ευρώ στον πρώτο )το οποίο αποτελείται από οικόπεδο έκτασης 4.729 τ.μ. και κτίσματα συνολικής επιφάνειας 29.434 τ.μ.

Για το εργοστάσιο της Εύβοιας που αποτελείται από γήπεδο έκτασης 123.002 τ.μ. και κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 43.640 τ.μ. η τιμή εκκίνησης ήταν λιγότερο από 2,9 εκατομμύρια ευρώ .

Σημειώνεται ότι σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα πληρωμής των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των εργαζομένων στην Καπνοβιομηχανία, καθώς διεκδικούν περίπου 12 εκατ. ευρώ.
πηγή ered.gr