Η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ανέλαβε την κατασκευή τριών έργων στη Ντόχα (πρωτεύουσα του κράτους του Κατάρ), και ενός στη Σερβία. Συγκεκριμένα η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ υπέγραψε Συμβάσεις για τα εξής έργα:

 

Αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων Al Sadd Sports Club, για λογαριασμό της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ. Το ποσό της σύμβασης για το ανωτέρω έργο ανέρχεται στα 108 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 20 μήνες.

Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο νησί θέρετρο Anantara. Το ποσό της σύμβασης για το ανωτέρω έργο ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 6 μήνες.

Εργασίες έργων υποδομής Στρατοπέδου των Εσωτερικών Δυνάμεων Ασφαλείας. Το ποσό της σύμβασης για το ανωτέρω έργο ανέρχεται στα 497 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 36 μήνες. Το έργο αυτό ανέλαβε η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-Al Jaber Engineering, στην οποία η ΑΚΤΩΡ είναι leader και συμμετέχει με ποσοστό 50%.

Αυτοκινητόδρομος, τμήμα Stanicenje έως Pirot (East), στη Δημοκρατία της Σερβίας, συνολικού μήκους 17 χλμ. Το έργο αποτελεί τμήμα του Διευρωπαιϊκού Δικτύου αυτοκινητοδρόμων. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε περίπου 75 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 24 μήνες.

Το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο της ΑΚΤΩΡ ανέρχεται σε 2,4 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχουν προς υπογραφήν συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 750 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε ότι, η θυγατρική της εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ, με τις κατά 100% θυγατρικές της γερμανικές εταιρείες, Herhof GmbH και Helector Germnay GmbH, υπέγραψαν από κοινού σύμβαση με την υπηρεσία ZAKB του Γερμανικού Δημοσίου, στην περιοχή Heppenheim της Γερμανίας, για την μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία μονάδας διαχείρισης οικιακών οργανικών υπολειμμάτων.

Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 10,04 εκατομμύρια Ευρώ και η παράδοση του έργου προβλέπεται βάσει του συμβατικού χρονοδιαγράμματος τον Ιανουάριο του 2015.

Η μονάδα θα έχει δυνατότητα διαχείρισης 31.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως, από τα οποία θα παράγεται βιοαέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΠΕ) και εδαφο-βελτιωτικό. Η μονάδα θα κάνει χρήση τεχνολογιών αναερόβιας και αερόβιας χώνευσης.
πηγή ered.gr