Η Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA) εγκαινίασε τα Διεθνή Βραβεία Καινοτόμου Σχεδιασμού για την Υγεία, τα οποία διοργανώνονται από την Ομάδα Εργασίας για τη Δημόσια Υγεία της UIA και η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους τους αρχιτέκτονες σε όλο τον κόσμο.

Το 2021, κατά τη Γενική Συνέλευση της UIA αποφασίστηκε η ανακήρυξη του έτους 2022 ως Έτος Σχεδιασμού για την Υγεία (UIA Year of Design for Health) προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν για την υγεία στον απόηχο της πανδημίας COVID-19.

Τα Διεθνή Βραβεία Καινοτόμου Σχεδιασμού για την Υγεία έχουν ως στόχο να γιορτάσουν τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι αρχιτέκτονες στην κοινωνική και περιβαλλοντική ευημερία και να ασχοληθούν με το πώς η αρχιτεκτονική και η αρχιτεκτονική έρευνα έχοντας στο επίκεντρο τον Σχεδιασμό για την Υγεία, μπορούν να συμβάλουν στον μετριασμό των επιπτώσεων μελλοντικών υγειονομικών καταστροφών. Τα Βραβεία επιδιώκουν να αναγνωρίσουν καινοτόμες λύσεις αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που αφορούν ζητήματα που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία COVID-19.

Οι αρχιτέκτονες καλούνται να υποβάλουν συμμετοχές σε μία από τις δύο κατηγορίες: Υλοποιημένο (χτισμένο) έργο και Θεωρητικό έργο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εν ενεργεία αρχιτέκτονες και οι ακαδημαϊκοί αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο.

Η επίσημη γλώσσα των βραβείων είναι η αγγλική.

Θα χορηγηθεί ένα (1) βραβείο ανά κατηγορία βραβείων.  Στους βραβευθέντες θα απονεμηθούν πιστοποιητικά καθώς και δωρεάν είσοδος στο Συνέδριο της UIA και στην τελετή απονομής.

Η παρουσίαση των βραβείων και η έκθεση θα πραγματοποιηθούν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων της UIA   στην Κοπεγχάγη , Δανία, 02-06 Ιουλίου 2023.

Επισκεφτείτε την πλατφόρμα του διαγωνισμού για περισσότερες πληροφορίες, για το χρονοδιάγραμμα, τις προθεσμίες και τον τρόπο συμμετοχής εδώ:  https://www.uia-architectes.org/en/award/international-innovative-health-design-awards/