Σημαντική διεθνής διάκριση στην ομάδα τριών φοιτητριών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, την Κωνσταντίνα Γκολέμη, την Βαγγελιώ Σισκάκη και την Ευγενία Χατζηηϊωάννου, που κατάφεραν να πάρουν το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό RYTERNA MODUL στη Λιθουανία με θέμα τον σχεδιασμό μιας κατοικίας ελαχίστων διαστάσεων.

Είναι ακόμη πολύ σημαντικό ότι πρώτευσαν προπτυχιακές φοιτήτριες σε διεθνή διαγωνισμό με 101 συμμετοχές όχι μόνο φοιτητών αλλά και εμπείρων αρχιτεκτόνων από όλον τον κόσμο.

 

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν η ανάπτυξη μιας μικρής επαναλαμβανόμενης μονάδας (modul) με μέγιστες δυνατές διαστάσεις modul 9×3.6m, η οποία να μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε τρεις διαφορετικές απαιτούμενες λειτουργίες: κατοίκιση, εργασία και σάουνα και να χρησιμοποιηθεί σαν μικρό κατάλυμα ολιγοήμερων διακοπών.

 

Η βραβευμένη πρόταση βασίστηκε στην αναζήτηση της πολυλειτουργικότητας με την συμμετοχική δράση του χρήστη μέσω των μεταβαλλόμενων επίπλων και ανοιγόμενων πανέλων που ενοποιούν ή απομονώνουν τους χώρους.

Σε μια εποχή που η αναζήτηση της συνύπαρξης κατοικίας και εργασίας και μάλιστα στις ελάχιστες διαστάσεις η σημασία μιας τέτοιας βράβευσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΕΔΩ 

ΚΑΙ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ