Ουρανοξύστης με "ιδιωτικό πάρκο" στο Σιάτλ

Posted in Blog

thumb big7Το αρχιτεκτονικό γραφείο ODA σχεδίασε ένα πύργο κατοικιών στο κέντρο του Σιάτλ που χωρίζεται στην μέση του κτιρίου για να δημιουργήσει ένα «ιδιωτικό πάρκο» για τους ενοίκους του.

Το έργο ονομάζεται «Πύργος του Σιάτλ» και προβλέπει την κατασκευή ενός ουρανοξύστη ύψους 361 μέτρων με 1.080 διαμερίσματα, καταστήματα λιανικής, υπόγειο γκαράζ και χώρους εργασίας (co-working) στους χαμηλότερους ορόφους.
Σχεδιασμένο από την εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων Crescent Heights, το κτίριο διαθέτει μια λευκή πρόσοψη με πλέγμα. Στα μισά του κάθε μια από τις τέσσερις πλευρές του θα έχει ένα «ακανόνιστο άνοιγμα» που θα περιλαμβάνει ένα εσωτερικό πάρκο για τους ενοίκους του κτιρίου.
Ο πράσινος χώρος θα προσφέρει την δυνατότητα χαλάρωσης για τους κατοίκους του κτιρίου ενώ θα λειτουργεί και ως παρατηρητήριο αφού η θέα φθάνει μέχρι το κοντινό όρος Rainier.
Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, πρόκειται για «παράδειγμα» ιδιωτικού εξωτερικού χώρου που σήμερα και μετά τις νέες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού παγκοσμίως είναι πιο πολύτιμος από ποτέ.

thumb big

thumb big 1ΠΗΓΗ

Διάδωσέ το

Ξεκινήστε με τον πιο εύκολο τρόπο από το κινητό σας

playbutton

  • 01 Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ενεργειακή Επιθεώρηση
  • 02 Μάθετε την Ενεργειακή Κλάση της κατοικίας σας
  • 03 Υπολογίστε το κόστος Νομιμοποίησης Αυθαιρέτου
  • 04 Βρείτε τον κατάλληλο Μηχανικό που θα σας βοηθήσει
  • 05 Διαβάστε όλη την Νομοθεσία του Υπουργείου
  • 06 Μάθετε πληροφορίες για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ"

Βίντεο Επίδειξης