Το νέο διεθνές αεροδρόμιο στην πόλη του Μεξικό φέρνει την επανάσταση στο design

Posted in Blog

Μια συνεργασία μεταξύ των Foster + Partners, FR-EE και NACO κέρδισε τον παγκόσμιο διαγωνισμό για να σχεδιάσει το νέο διεθνές αεροδρόμιο στην πόλη του Μεξικό, το οποίο θα αποτελεί μια επανάσταση στον σχεδιασμό αεροδρομίων.

Με έκταση 743.000 τ.μ., θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου και θα φέρει την επανάσταση στον κλάδο του design στα αεροδρόμια, καθώς ολόκληρος ο τερματικός σταθμός θα περιλαμβάνεται σε ένα συνεχόμενο ελαφρύ πλέγμα, που θα περικλύει τους τοίχους και την οροφή σε μια μοναδική, ρέουσα δομή, που θυμίζει πτήση.

Το σχέδιο εξασφαλίζει μικρές αποστάσεις περπατήματος και λίγες αλλαγές σε ορόφους, είναι εύκολο στην περιήγηση και οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν εσωτερικά τρένα ή υπόγεια τούνελ- είναι μια γιορτή φωτός και χώρου.

Ευέλικτο σε λειτουργία, το design περιμένει την αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των επιβατών το 2028 και μετά, και η ανάπτυξή του θα είναι καταλυτική για την αναδόμηση της γύρω περιοχής. Το αεροδρόμιο έχει σχεδιαστεί σε έναν νέο χώρο με τρεις αεροδιαδρόμους, και ένα σχέδιο επέκτασης μέχρι το 2026 όπου και θα διαθέτει τελικά έξι αεροδιαδρόμους.

Με ανοίγματα πάνω από 100 μέτρα, τρεις φορές αυξημένα σε σχέση με αυτά ενός συμβατικού αεροδρομίου, έχει μια μνημειώδη κλίμακα, που είναι εμπνευσμένη από την μεξικανική αρχιτεκτονική και συμβολισμό. Το μεγαλύτερο άνοιγμα εσωτερικά είναι στα 170 μέτρα. Η ελαφριά δομή από γυαλί και μέταλλο και η υψηλή θολωτή οροφή έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις απαιτητικές συνθήκες του εδάφους στην πόλη του Μεξικό. Το μοναδικό προκατασκευασμένο σύστημά του, μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα, χωρίς την ανάγκη για χρήση σκαλωσιών- το αεροδρόμιο θα αποτελεί υπόδειγμα για την μεξικανική καινοτομία, κατασκευασμένο από Μεξικανούς εργολάβους και μηχανικούς.

 

 

Ολόκληρο το κτίριο υποστηρίζεται στη βάση του, απελευθερώνοντας την οροφή από αγωγούς και σωλήνες και αποκαλύπτοντας το περιβαλλοντικό περίβλημα. Αυτό το κτίσμα χρησιμοποιεί τη δύναμη του ήλιου, συλλέγει το νερό της βροχής, παρέχει σκιά, κατευθύνει το φως του ήλιου και επιτρέπει τη θέα- και όλα αυτά ενώ επιτυγχάνει ένα σύνολο υψηλών αποδόσεων που πληροί τις υψηλές θερμαντικές και ακουστικές προδιαγραφές. Το design από LEED Platinum λειτουργεί για το περιβάλλον της πόλης του Μεξικό, το ξηρό κλίμα θα γεμίσουν τους τερματικούς χώρους με φρέσκο αέρα χρησιμοποιώντας ένα σύστημα μετατόπισης αέρα. Για ένα μεγάλο μέρος του χρόνου, καλές θερμοκρασίες θα διατηρούνται από σχεδόν 100% εξωτερικό αέρα, με λίγη ή καθόλου επιπλέον ψύξη ή θέρμανση να χρειάζεται.

Σχέδια

Facts & Credits
Τίτλος του project: New International Airport Mexico City
Διορισμός: 2014
Ολοκλήρωση: 2020
Έκταση: 743,000m²
Χωρητικότητα: 66 million passengers per annum
Πελάτης: Grupo Aeroportuario de la Ciudad de Mexico
Αρχιτεκτονική: Foster + Partners
Ομάδα: Grant Brooker, Nigel Dancey, Antoinette Nassopoulos-Erickson, Narinder Sagoo, Piers Heath, Angelika Kovacic, Carlos Solé Bravo, Carolyn Gembles, Dominik Hauser, Ian Whitby, Juan Vieira-Pardo, Martha Tsigkari, Nicola Scaranaro, Sofía Arraiza Ruiz de Galarreta
Συνεργαζόμενος Αρχιτέκτονας: FR-EE
Δομικός μηχανικός: Foster + Partners, Arup
Μηχανικός περιβάλλοντος: Foster + Partners
Αρχιτέκτονας τοπίου: Grupo de Diseno Urbano

ΠΗΓΗ

Ξεκινήστε με τον πιο εύκολο τρόπο από το κινητό σας

playbutton

  • 01 Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ενεργειακή Επιθεώρηση
  • 02 Μάθετε την Ενεργειακή Κλάση της κατοικίας σας
  • 03 Υπολογίστε το κόστος Νομιμοποίησης Αυθαιρέτου
  • 04 Βρείτε τον κατάλληλο Μηχανικό που θα σας βοηθήσει
  • 05 Διαβάστε όλη την Νομοθεσία του Υπουργείου
  • 06 Μάθετε πληροφορίες για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ"

Βίντεο Επίδειξης