Πώς θα δοθεί η έκπτωση φόρου 40% για ανακαίνιση ακινήτων

Posted in Blog

Οι «κόφτες» στο νόμο και τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν με την εφαρμοστική απόφαση. Ποιοι μπορούν να εξασφαλίσουν το μέγιστο της έκπτωσης από το νέο νόμο. Ποιες είναι οι παγίδες για τους φορολογούμενους.

Ε9: Ο Συντελεστής Δόμησης και τα χιλιοστά επί του οικοπέδου. Το δικαίωμα υψούν

Posted in Blog

Γενικά

Μια συνεχής προσπάθεια εκείνων που συμπληρώνουν το Ε9 είναι η σωστή απεικόνιση της κυριότητας ενός ακινήτου ή ενός δικαιώματος επί ακινήτου. Η κυρία ιδιοκτησία, το παρακολούθημα, το δικαίωμα υψούν, η κατοικία, η επαγγελματική στέγη, τα Ειδικά Κτίρια κ.ά. Στην οριζόντια ιδιοκτησία και στην κάθετη. Και τα τελειωμένα και τα ημιτελή και τα μη ανεγερθέντα κτίρια που ορίζει η οικοδομική άδεια.

Σε ποια ακίνητα θα είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου

Posted in Blog

Σταδιακά και όχι υποχρεωτικά για όλους τίθεται φέτος σε ισχύ η ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου, ένα νέο «εργαλείο» της πολεοδομικής νομοθεσίας, προκειμένου να μπει επιτέλους τάξη στο χάος των πολεοδομικών αυθαιρεσιών, που με τη σειρά τους γεννούν σωρεία ζητημάτων στην κατοχή και μεταβίβαση ακινήτων.

Αλλάζουν όλα στις πολεοδομικές άδειες με τον ψηφιακό χάρτη

Posted in Blog

Tέλος στο γραφειοκρατικό «χάος», ιδίως στο σκέλος της πολεοδομικής αδειοδότησης μεγάλων επενδύσεων ανάπτυξης ακινήτων, επιχειρεί να βάλει μια σειρά διατάξεων του πολυνομοσχεδίου για την ανάπτυξη που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Άδεια για ανακαίνιση σπιτιού: Όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Posted in Blog

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θέλεις να κάνεις μια ανακαίνιση στο σπίτι σου. Από τη μια πλευρά, μπορεί να το κάνεις για λόγους αισθητικής, για παράδειγμα αν θέλεις να αλλάξεις χρώμα στους τοίχους. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να ανακαινίσεις το χώρο. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλεις να βελτιώσεις τη μόνωση του σπιτιού, αλλάζοντας κουφώματα. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πότε χρειάζεσαι άδεια για ανακαίνιση σπιτιού. Επίσης, πρέπει να ξέρεις τη διαδικασία έκδοσης αδείας για την ανακαίνιση και τι δικαιολογητικά περιλαμβάνει.

Αδεια λειτουργίας καταστήματος: Απαραίτητος ο μηχανικός για την έκδοση νόμιμης άδειας!

Posted in Blog

Τα τελευταία δύο χρόνια άλλαξε ο τρόπος έκδοσης των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο επιχειρηματίας πλέον γνωστοποιεί τη δραστηριότητα του στον Δήμο μέσα από την ιστοσελίδα www.notifybusiness.gov.gr και μπορεί να λειτουργήσει αμέσως το κατάστημά του.

Ξεκινήστε με τον πιο εύκολο τρόπο από το κινητό σας

playbutton

  • 01 Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ενεργειακή Επιθεώρηση
  • 02 Μάθετε την Ενεργειακή Κλάση της κατοικίας σας
  • 03 Υπολογίστε το κόστος Νομιμοποίησης Αυθαιρέτου
  • 04 Βρείτε τον κατάλληλο Μηχανικό που θα σας βοηθήσει
  • 05 Διαβάστε όλη την Νομοθεσία του Υπουργείου
  • 06 Μάθετε πληροφορίες για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ"

Βίντεο Επίδειξης