Αυτά είναι τα μεγαλύτερα νέα έργα ανά Περιφέρεια της χώρας

Posted in Blog

 Thess Panepistimia May09 LGΓια τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα πολλές φορές έχει ακουστεί η άποψη ότι είναι “Αθηναϊκή υπόθεση”. Αυτό περιέχει μία μεγάλη δόση αλήθειας αντίστοιχα όμως περιέχει και μία μεγάλη δόση μύθου. Η άνιση κατανομή πληθυσμού στη χώρα, με το 50% αυτού να κατοικεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (το 40% στην Αθήνα) δημιουργεί διαρκώς νέες ανάγκες για έργα υποδομής.

Πυρ ομαδόν στη Βουλή για να δοθεί νέα παράταση στα αυθαίρετα

Posted in Blog

ypeka5Πολλαπλασιάζονται οι ερωτήσεις βουλευτών που απευθύνονται στον Υπουργό ΥΠΕΝ κ. Χατζηδάκη και αφορούν στο δελτίο τύπου του ΥΠΕΝ με το οποίο η ηγεσία του Υπουργίου δηλώνει πως δε θα υπάρξει νέα παράταση στο υφιστάμενο καθεστώς τακτοποίησης αυθαιρέτων.
 
Τα πυρά που δέεται ο Υπουργός μάλισα, προέρχονται τόσο από βουλευτές της αντιπολίτευσης, όσο και από της κυβέρνησης.

Ευρωπαϊκό ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανανεώσιμες πηγές την περασμένη εβδομάδα είχε η Ελλάδα

Posted in Blog

zziaΔιπλό ρεκόρ, εθνικό και ευρωπαϊκό, σημείωσαν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου οι ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά) κάλυψαν το 51 % της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, ποσοστό που ανεβαίνει στο 57% αν συνυπολογιστούν τα μεγάλα υδροηλεκτρικά. Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της WindEurope που εκπροσωπεί περισσότερες από 400 επιχειρήσεις και οργανισμούς της αιολικής βιομηχανίας, ο άνεμος στη χώρα μας κάλυψε πάνω από το 40% της ζήτησης, ποσοστό που ήταν το υψηλότερο στην Ευρώπη.

«Οχι» σε παράταση για τα αυθαίρετα λέει ο ΧατΖηδάκης – Πώς θα γλιτώστε τα πρόστιμα

Posted in Blog

afthairetaΑμετακίνητος… στην απόφαση να μη δοθεί περαιτέρω παράταση στην προθεσμία υπαγωγής αυθαιρέτων είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, όπως ξεκαθαρίζει στον Ελεύθερο Τύπο. Παρά τις επιστολές του τεχνικού κόσμου να υπάρξει πίστωση χρόνου, το ΥΠΕΝ δεν προτίθεται να δώσει άλλο «συγχωροχάρτι» και έτσι η κλεψύδρα που μετρά ήδη αντίστροφα οδεύει στην τελική ευθεία.

«Εξοικονομώ Αυτονομώ – 3 Επισημάνσεις προς Βελτίωση»

Posted in Blog

 Το 2020 κλείνει ένας επταετής κύκλος για τα αμιγώς οικιακά προγράμματα Εξοικονόμησης Ενέργειας. Τα προγράμματα Εξοικονομώ Κατ’ οίκον, αγκαλιάστηκαν στο σύνολό τους από όλους τους εμπλεκόμενους τόσο ιδιοκτήτες όσο και κατασκευαστές. Τα οφέλη τεράστια για τα νοικοκυριά λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και για το κράτος επειδή καταπολεμά ευθέως την αδήλωτη εργασία και την παραοικονομία. Αυξάνεται ο κύκλος εργασιών των μικρομεσαίων κατασκευαστικών εταιριών και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι τηρείται ένα ελάχιστο επίπεδο ποιότητας μέσω των θεσπισμένων ανώτατων ορίων κόστους παρεμβάσεων τα οποία αποτελούν τις περισσότερες φορές τον κανόνα και αποφεύγονται οι συνήθεις εξωφρενικές εκπτώσεις.

Στασινός: Επιτέλους, δώστε πρακτικές λύσεις

Posted in Blog

TEE1Εάν συμφωνήσουμε ότι πρέπει και να προστατεύσουμε το περιβάλλον, αλλά και να μην απαξιώσουμε την περιουσία των πολιτών, μπορούμε να σχεδιάσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για να το πετύχουμε.
 
Στο πλαίσιο αυτό διαφωνώ απολύτως με την άποψη ότι αν η προτεραιότητα είναι η προστασία του περιβάλλοντος, τότε κάποιοι ιδιοκτήτες γης θα πρέπει να χάσουν μέρος ή το σύνολο της περιουσίας τους, και αν η προτεραιότητα είναι η αξιοποίηση της γης, τότε αυτό θα γίνει εις βάρος του περιβάλλοντος.

Αυθαίρετα και παρατάσεις με ημερομηνία λήξης

Posted in Blog

pistopoitiko energeiako 660 0Αλλάζει το σκηνικό για την τακτοποίηση αυθαιρέτων από την 1η Οκτωβρίου 2020. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, πρώτον, πως οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων με μεγάλες αυθαιρεσίες (αυτά που ανήκουν στη λεγόμενη κατηγορία 5) έχουν στη διάθεσή τους μόνο δύο εβδομάδες να ξεκινήσουν τη διαδικασία πληρώντας το σχετικό παράβολο και, δεύερον, οι ιδιοκτήτες ακινήτων με μικρότερες αυθαιρεσίες έχουν ένα ακόμη περιθώριο έξι χρόνων (μέχρι τέλους Μαρτίου 2026) να τα τακτοποιήσουν, καταβάλλοντας όμως μεγαλύτερα πρόστιμα.

ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ: Είναι θέμα θεσμικής τάξης (από το μακρινό 2011) (Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του YΠEN της 15/09/2020 με θέμα: «Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τα αυθαίρετα»)

Posted in Blog

constrxΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι θέμα θεσμικής τάξης (από το μακρινό 2011)

(Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του YΠEN της 15/09/2020 με θέμα: «Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τα αυθαίρετα»)

  • Είναι θέμα θεσμικής τάξης να μην έχουμε αεροφωτογραφίες.
  • Είναι θέμα θεσμικής τάξης να μην έχουμε κανονική πρόσβαση στα αρχεία των Υπηρεσιών.
  • Είναι θέμα θεσμικής τάξης να μην ξέρουμε τι είναι δασικό.
  • Είναι θέμα θεσμικής τάξης να καταλαβαίνεις αυτό που θέλεις.
  • Είναι θέμα θεσμικής τάξης να ζητάμε την εφαρμογή της ταυτότητας των κτιρίων και η απάντηση να είναι ΄΄Νέα παράταση δεν θα δοθεί!΄΄ (άσχετο).
  • Είναι θέμα θεσμικής τάξης να σε εξωθούν στην ΄΄αρπαχτή΄΄.
  • Είναι θέμα θεσμικής τάξης να μην έχουμε τιμές ζώνης.
  • Είναι θέμα θεσμικής τάξης να σε στέλνουν άρον-άρον στις ουρές των αρχείων των Υπηρεσιών και παράλληλα να σε παροτρύνουν σε μέτρα προφύλαξης covid.
  • Είναι θέμα θεσμικής τάξης το ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ να μην αντέχει την προκληθείσα πίεση.
  • Είναι θέμα θεσμικής τάξης να μην λειτουργούν τα αρμόδια εμπλεκόμενα γνωμοδοτικά Συμβούλια.

Ερώτηση-αίτημα στη Βουλή για νέα παράταση στις τακτοποιήσεις των αυθαιρέτων

Posted in Blog

yakiΤην παράταση της διαδικασίας υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών και της υποβολής δικαιολογητικών, ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

ΕΕΤΑΑ: Πως θα γίνει η τελική επιλογή των ιδιωτών μηχανικών στους Δήμους

Posted in Blog

z12Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σπυρίδων Σπυρίδων σε συνέντευξή του  αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες και τη διαδικασία για την τελική επιλογή των μηχανικών που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό μητρώο και να υποστηρίξουν τα έργα και τα προγράμματα της Αυτοδιοίκησης.

Χαμόγελο του Παιδιού

banner bottom

Η Εφαρμογή

banner bottom

Φόρμα Επικοινωνίας