Τα χρώματα νέας τεχνολογίας βοηθούν στο να έχετε υψηλή απόδοση στο αισθητικό κομμάτι αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας, χρημάτων και φυσικά… φυσικών πόρων.


Η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και μέσα από τη χρωματική παλέτα που θα επιλέξετε. Οι νέες τεχνολογίες προτείνουν μια σειρά από βελτιώσεις που μπορείτε να καταφέρετε και μόνο με τη σωστή επιλογή χρώματος.

Για παράδειγμα, τα θερμομονωτικά χρώματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν μονωτικά, τόσο στο εξωτερικό του σπιτιού όσο και στο εσωτερικό, περιορίζοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και τις απώλειες θερμότητας από το εσωτερικό του σπιτιού. Με αυτό τον τρόπο αυτό μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας, καθώς περιορίζονται οι απώλειες.

Να επισημάνουμε με την ευκαιρία ότι τα οικολογικά χρώματα δεν είναι λιγότερο ανθεκτικά ή λιγότερο καλά από τα υπόλοιπα. Αντίθετα είναι το ίδιο ανταγωνιστικά, ενώ αφήνουν μικρότερο «αποτύπωμα» στο φυσικό περιβάλλον. Ακριβώς επειδή συνδυάζουν πολλά διαφορετικά πλεονεκτήματα, κοστίζουν συνήθως λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα.

Δείτε αναλυτικά τα πλεονεκτήματά τους: Τα θερμομονωτικά ή αλλιώς θερμοανακλαστικά χρώματα είναι νέα τεχνολογία και αναπτύσσεται με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, επιχειρείται όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανάκλαση της ακτινοβολίας που πέφτει επάνω στο κτίριο ώστε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να μη θερμαίνεται το σπίτι.

Αντίθετα το χειμώνα, περιορίζουν τη θερμότητα να φύγει προς τα έξω και με αυτό τον τρόπο η ζέστη διατηρείται στο εσωτερικό του κτιρίου. Μάλιστα, τα χαρακτηριστικά αυτά λειτουργούν εξίσου καλά και στα παλιά σπίτια, όπου δεν υπάρχει καλή μόνωση και δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για μεγάλες αλλαγές. Ιδανικά, αν χρησιμοποιηθούν μαζί με την κατάλληλη μόνωση θα δημιουργήσουν το τέλειο… κλίμα για το σπίτι σας.

Tip: Τα θερμομονωτικά χρώματα διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις ανακλαστικότητας, πιο συγκεκριμένα υπερδιπλάσιες σε σχέση με αυτή μιας επίστρωσης ταράτσας, με κεραμίδι ή με πλάκες πεζοδρομίου.
πηγή