Ολλανδία: Εγκαίνια για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο

Posted in Blog

Το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο εγκαινιάστηκε την περασμένη Δευτέρα στην Ολλανδία.

Το πάρκο Gemini διαθέτει 150 ανεμογεννήτριες και βρίσκεται περίπου 135 χιλιόμετρα ανοικτά των βόρειων ακτών της Ολλανδίας. Το έργο έχει δυνατότητα παραγωγής περίπου 600 μεγαβάτ υπό συνθήκες πλήρων ανέμων, αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες 785.000 ολλανδικών νοικοκυριών.

Το αιολικό πάρκο, το οποίο σχεδιάστηκε το 2010 και κόστισε 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτελεί προϊόν συνεργασίας εταιρειών από την Ολλανδία, τον Καναδά και τη Γερμανία.
«Βρισκόμαστε πλέον επίσημα στο στάδιο της λειτουργίας», δήλωσε ο Ματίας Χάαγκ, διευθύνων σύμβουλος. «Πρόκειται για μία πολύ περίπλοκη επιχείρηση, ιδιαίτερα επειδή αυτό το αιολικό πάρκο βρίσκεται σχετικά μακριά από τις ακτές και απαιτεί περισσότερη προεργασία, μεταφορές και εφοδιασμό», πρόσθεσε.
Τα επόμενα 15 χρόνια, το αιολικό πάρκο θα είναι σε θέση να παράγει περίπου το 13% της συνολικής ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας, που ισοδυναμεί με περίπου το 25% της αιολικής ενέργειας που παράγει η Ολλανδία. Αυτή η ποσότητα είναι ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες περίπου 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι υπεύθυνοι του έργου εκτιμούν ότι το αιολικό πάρκο θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 1,25 δισεκατομμύρια τόνους. Τα ορυκτά καύσιμα συνεχίζουν να αποτελούν την πλειονότητα του ενεργειακού εφοδιασμού της Ολλανδίας, ωστόσο με τα νέα έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας, η χώρα στοχεύει στην επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα έως το 2050.
πηγή


Διάδωσέ το

Ξεκινήστε με τον πιο εύκολο τρόπο από το κινητό σας

playbutton

  • 01 Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ενεργειακή Επιθεώρηση
  • 02 Μάθετε την Ενεργειακή Κλάση της κατοικίας σας
  • 03 Υπολογίστε το κόστος Νομιμοποίησης Αυθαιρέτου
  • 04 Βρείτε τον κατάλληλο Μηχανικό που θα σας βοηθήσει
  • 05 Διαβάστε όλη την Νομοθεσία του Υπουργείου
  • 06 Μάθετε πληροφορίες για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ"

Βίντεο Επίδειξης